Problemlösningar..

Här kommer lite olika problemlösningar..
 
Jag skulle verkligen vilja ha långt hår men mitt verkar inte vilja växa längre än till axlarna.
Vad gör jag för fel?
 
Det finns två huvudanledningar till att hår bara verkar vilja växa till en viss längd: dels att det går av och klyvs i topparna - ju längre håret blir desto slitnare blir håret i topparna. Detta kan motverkas genom att använda en inpackning regelbundet, minst en gång i veckan. Problemet kan även ha sin grund i din ämnesomsättning: nivåerna av olika hormoner, järn och viktiga näringsämnen kanske helt enkelt är för låga för att ditt hår ska kunna växa sig långt. Ett blodprov hos läkare kan avgöra om det här är orsaken. Det du kan göra själv är att massera din hårbotten i en minut varje dag innan du shamponerar håret för att stimulera hårtillväxten.
Tips på en bra inpackning: L´Oréal´s absolute Repair . Väldigt återfuktande och reparerande produkt.
 
 
Mitt hår har bestämt sig för att ligga platt - hur kan jag få volym som håller?
 
Försök att inte skapa för mycket textur i håret när du försöker bygga volym som håller, eftersom det istället tenderar att tynga ner håret. Allt handlar om att hålla håret så lätt som möjligt för att ge det höjd om volym. Ett av de vanliga hårstylingmisstagen är att använda för mycket produkter, vilket kan få håret att se platt och fett ut. Börja istället i rätt ände, genom att tvätta håret med volymshampo och balsam och sedan applicera volymmousse i handdukstorkat hår. Kamma igenom, och föna sedan som vanligt och se volymen växa! Även tupering är en bra teknik för att pumpa volymen i ett lamt livlöst hår och skapa illusionen av ett tjockare hår som håller formen längre.
 
Tips på en bra volymmousse: Full Volume från L´Oréal. Otroligt lätt mousse som inte tynger ner håret.


Kommer ombré fortfarande vara stort i sommar?
 
Ombrén är en väldigt tacksam look för den som är ute efter en färg som kräver relativt lite underhåll, vilket gör det till en varaktig trend. Nu har vi dessutom börjat se den nya varianten av looken med omvänd ordning på färgerna. Istället för en mörk färg som skiftar till en ljusare nyans, så är den senaste versionen en ljus färg vid rötterna som går över i mörkare toppar. Starka färger är fortfarande stort om du är ute efter en mer vågad frisyr. Rött, rosa och påfågelblått är några av de statementnyanser som ger maximalt intryck.
 
Min hårbotten har börjat klia vid hårfästet. Vad kan detta bero på?
Det låter som du kan vara överkänslig mot en eller flera av produkterna du använder i ditt hår. Det här kan variera mellan shampon, balsam, stylingprodukter eller färg - använd uteslutningsmetoden för att få reda på vilken eller vilka som orsakar problemen. Du kan även välja en hårvårdsserie som är speciellt avsedd för en känslig hårbotten. Skulle du lida av klåda även någon annanstans på kroppen så kan det höra ihop med födoämnesallergi eller en lindrig leveråkomma.
 
Tips på ett bra shampo för känslig hårbotten: Scalp shampo från Maria Nila, Sulphate free shampo. Torkar ej ur håret, tillsätter mer fukt istället.
 
Har ni fler frågor, skicka gärna in dom till mig, jag svarar på så många jag bara har möjlighet till :)
Är väldigt roligt att kunna hjälpa till.
[email protected] eller 0304-67 77 60
//Jennifer
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0